Smak av Eiker

MS Eikern er kjent for god mat, god service, fine opplevelser i historisk farvann og en svært hyggelig atmosfære om bord. En båttur med MS Eikern i et av Norges vakreste landskap er en opplevelse i seg selv.

Fossesholm herregård har historie tilbake til 1541 og var i sin storhetstid på over 200.000 mål. Sagbruksdrift og trelasthandel la grunnlaget for godset. Fossesholm er fortsatt en av Norges flotteste herregårder med et godt bevart interiør fra midten av 1700-tallet.

MS Eikern kan nå i samarbeid lokale leverandører av lokalprodusert mat og fruktdyrkere i Øvre Eiker tilby en uforglemmelig dag med seiling med MS Eikern. Turen starter i Vestfossen og vi seiler sydover i Vestfosselva til Fiskumvannet og Eikern og videre til Eidsfoss.

Her blir dere guidet gjennom historisk kulturlandskap hvor vi blant annet passerer Fossesholm Herregård fra 1541, Fiskum gamle kirke fra 1200 tallet, Sundhaugen og Hakavik Kraftstasjon fra 1920.
Seilingen tar ca 3 timer på historiske vannveier, på en av Norges flotteste innsjøer, omkranset av vakkert landskap med omfattende fruktdyrking.

På seilingen serverer «Smak av Eiker».

Smak av Eiker består av:

  • 1 flaske 0,33 ltr eplemost fra fruktdyrkere langs Eikern
  • Grovt brød/kjeks/flattbrød fra Eiker
  • 3 – 4 ostetyper fra Eiker Gårdsysteri AS
  • 4 sjokoladekuler fra Sjokoladesalongen AS
  • Kaffe

Vi har alle skjenkerettigheter for øl, vin og brennevin.

Pris per pers kr 700.-

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss!

Jørn O. Kvilhaug

+47 93 40 70 83
booking@mseikern.no