Historisk tur på Eikern

MS Eikern er kjent for god mat, god service, fine opplevelser i historisk farvann og en svært hyggelig atmosfære om bord. En båttur med MS Eikern i et av Norges vakreste landskap er en opplevelse i seg selv.

Fossesholm herregård har historie tilbake til 1541 og var i sin storhetstid på over 200.000 mål. Sagbruksdrift og trelasthandel la grunnlaget for godset. Fossesholm er fortsatt en av Norges flotteste herregårder med et godt bevart interiør fra midten av 1700-tallet

MS Eikern kan nå i samarbeid med Fossesholm Herregård tilby en uforglemmelig dag med besøk og guiding på herregården og seiling på Eikern fra Vestfossen til Eidsfoss med avslutning på jernveksmuseet i Eidsfoss.

Turen starter på Fossesholm hvor gjestene får to halve rundstykker og kaffe, ca 1 ½ timers guiding på Herregården og tid til å handle i butikken.

Deretter går turen til brygga til MS Eikern hvor vi seiler oppover Vestfosselven til Fiskumvannet og Eikern.
Her blir dere guidet gjennom historisk landskap hvor vi blant annet passerer Fiskum gamle kirke fra 1200 tallet, Sundhaugen og Hakavik Kraftstasjon fra 1920.

Seilingen tar ca 4 timer på historiske vannveier, på en av Norges flotteste innsjøer, omkranset av vakkert landskap med omfattende fruktdyrking. Vi ankommer det lille industristedet Eidsfoss utpå ettermiddagen og dere avslutter dagen med en guidet tur på Jernverksmuseet i Eidsfoss før hjemreise.

På turen serverer vi en enkel lunsj bestående av «Smak av Eiker»

  • 1 flaske 0,33 ltr eplemost fra fruktdyrkere langs Eikern
  • Steinbakt brød fra Eiker
  • 3-4 ostetyper fra Eiker Gårdsysteri AS
  • 4 sjokoladekuler fra Sjokoladesalongen AS
  • Kaffe

Dersom man ønsker annet drikke betales dette selv.

Vi har alle skjenkerettigheter for øl, vin og brennvin.

Spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss!

Jørn O. Kvilhaug

+47 93 40 70 83
booking@mseikern.no